Op zes oktober 1977 stuift een BMW van Brugge naar het Sint-Lukasziekenhuis in Assebroek. De nerveuze chauffeur draagt het levenloze lichaam van een onbekende binnen. "Vlug ik heb hier een jongen bij me die zelfmoord heeft willen plegen." Rond de klok van vijven wordt de dood van de jongeman vastgesteld. Wie is deze onbekende?

Twintig jaar later wordt hij een cultfiguur, een icoon van de zwarte romantiek genoemd. Deze dichter, junk en magiër is na Herman de Coninck de meest gelezen Vlaamse dichter. Zijn levensstijl en dood zijn vergelijkbaar met deze van internationale grootheden zoals Jimi Hendrix, Janis Joplin en Jim Morrison. De levensloop van Kurt Cobain, die zich in 1994 vol heroïne spoot en vervolgens een kogel door het hoofd schoot, is te vergelijken met de "zeer treurige prins". Sinds 22 november 1997 kunnen we nog een naam aan ons lijstje toevoegen. In de nacht van 1 op 22 november overleed Michael Hutchene, de leadzanger van de succesvolle Australische popgroep INXS. Hutchene stierf aan een overdosis cocaïne.

Op deze website vindt U informatie over Vlaanderens grootste poète maudit Jotie T'Hooft. Deze site bevat onder andere een korte levensschets van Jotie, een fotogalerij, een bloemlezing uit een aantal werken van T'Hooft, een bibliografie en een lijst met de pas verschenen boeken rond de figuur van Jotie T'Hooft.